• GT Karakoram Sport...
  Akciós GT Karakoram Sport fekete 2016 MTB 29" Hardtail kerékpár
  189.900 Ft helyett
  145.000 Ft
 • GT Zaskar Elite 20...
  GT Zaskar Elite 2012 - GT MTB - mattfekete kerékpár
  443.900 Ft helyett
  304.800 Ft
 • GT Zaskar Comp 201...
  GT Zaskar Comp 2013 - GT MTB - betonszürke-fehér kerékpár
  387.130 Ft helyett
  259.000 Ft
 • GT Zaskar Elite 20...
  GT Zaskar Elite 2013 - GT MTB - fehér Hardtail kerékpár
  512.870 Ft helyett
  342.900 Ft
 • GT Kashmir 9R 3.0...
  GT Kashmir 9R 3.0 2013 - GT MTB 29 - kék
  459.890 Ft helyett
  304.800 Ft
 • GT Laguna 2014
  Akciós GT Laguna 2014 - GT MTB - lila
  105.980 Ft helyett
  68.380 Ft

Üzletszabályzat

A GTKEREKPAROK.hu webáruház üzletszabályzata - Vásárlói tájékoztató

 

Kérjük, hogy a rendelésének véglegesítése előtt feltétlenül olvassa el, az esetleges kérdésével forduljon bizalommal az oldal üzemeltetőjéhez.

Az alábbiakban leírt szerződési feltételek a Berguson Korlátolt Felelősségű Társaság (Berguson Kft.), mint elektronikus kereskedelmi szolgáltatást nyújtó (a továbbiakban: szolgáltató) által üzemeltetett http:/gtkerekparok.hu internetes áruházban történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Ön, a megrendelésének jóváhagyásával az alábbi szerződést elfogadja, amely az Európai Unió vonatkozó 97/7/EK irányelvének szabályaira épülő 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet, valamint a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet előírásainak figyelembe vételével készült.

 

Céginformációk:

Cégnév:     Berguson Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Székhely:     1035 Budapest, Vihar u. 12.

Adószám:     13377946-2-41

Cégjegyzék szám:     01-09-732177 (Fővárosi Cégbíróság)

 

A Budapesti Kereskedelmi Iparkamara tagja.

 

Felügyeleti szervek:

Budapest III. ker. Polgármesteri Hivatal Jegyzője

1033 Budapest, Fő tér 3. Tel: +36 1 388 77 60

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

1052 Budapest, Városház u. 7. Tel: +36 +36 1 411 0115

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Békéltető Testület

1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310. Tel: +36 1 488 21 31

Online Dispute Resolution

 

Árurendelés: rendeles @ gtkerekparok.hu

Érdeklődés, tanácsadás: info @ gtkerekparok.hu

Reklamáció: reklamacio @ gtkerekparok.hu

Tájékozódás, megrendelés: 00-24 óráig

Telefon ügyfélszolgálat: +36 20 254 45 12 Hétköznap 10-18 óráig

 

Ajánlatadás, szerződéskötés és teljesítés általános ismérvei

Az oldalainkon szereplő termékeknél feltüntetett árak ajánlati árak, amelyek tartalmazzák az általános forgalmi adót. Megrendelés esetén, ezeken az árakon történik a visszaigazolás.
Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!
Oldalunkon előzetesen regisztrált felhasználók - cselekvőképes természetes, illetve jogi személyek - adhatják le rendeléseiket. A regisztrációval automatikusan feliratkoznak a GTKEREKPAROK hírlevélre. Ha nem kívánnak hírlevelet kapni, leiratkozni a hírlevelek alján lévő linken lehet, vagy jelezhetik e-mailben az info @ gtkerekparok.hu e-mail címen.
A GT Kerékpár Webáruházon lehetőség van előzetes regisztráció nélküli vásárlásra is, ebben az esetben az első rendeléskor megadott adatokhoz a webáruház automatikusan hozzárendeli a felhasználó e-mailcímét és generál egy jelszót, amit a későbbi bejeletkezéskor meg lehet változtatni. A vásárló ezzel a felhasznélónévvel és az általa jóváhagott jelszóval tud később az oldalra belépni, ha szeretné ellenőrizni a rendelés aktuális állapotát, vagy szeretne újabb rendelést feladni. A vásárlás véglegesítésénél a felhasználónak lehetősége van felhasználó adatait törölni, ebben az esetben a Webáruház később nem tárolja felhjasználói adatait, újabb vásárlás esetén újra fel kell vinni a kívánt adatokat.
A vásárló abban az esetben is tud újabb rendelést feladni, ha az oldalra előzetesen nem jeletkezett be. Ebben az esetben
a regisztráció nélküli vásárlás folyamatán keresztül tudja rendelését véglegesíteni.


A megrendelésről rendszerünk automatikusan küld egy visszaigazoló e-mailt az info@gtkerekparok.hu e-mail címről. A Megrendelő és a Szolgáltató között, mint távollévők között kötött szerződés, a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint akkor jön létre, amikor a leadott rendelést e-mailben visszaigazoljuk. A visszaigazolásban szerepel, hogy mikor tudjuk teljesíteni a rendelést, az aktuálisan az oldalon futó kedvezményekkel kalkulált ár és a fizetési feltételek.
A Szolgáltató kötelezettséget vállal a megrendelés tárgyában a tőle elvárható legkörültekintőbb magatartás tanúsítására, a Megrendelő kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt árut átveszi, és a vételárat az átvételkor kiegyenlíti.

A beérkező megrendeléseket iktatjuk, azokat kizárólag a visszaigazolást követően tekintjük kölcsönösen elfogadott írásbeli szerződésnek; ezen szerződések (megrendelés + visszaigazolás) utólagosan visszakereshetők.

A szerződés oly módon jön létre, hogy a Megrendelő a webáruházban kiválasztott tételeket elektronikusan megrendeli. A megrendelési folyamat során a Megrendelő megismeri a termékeket, annak paramétereit, tulajdonságait, felszereltségét és jellegzetességeit, az árakat és fizetési feltételeket és az áru átvételének módját. A megrendelés érvényesítésekor a Megrendelő elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF, jelen dokumentum.)

Vállaljuk, hogy a rendelés megerősítésétől számított 1 munkanapon belül e-mailben jelezzük a Megrendelő felé, hogy a rendelését pontosan mely időpontban tudjuk teljesíteni. A kiszállítandó csomagokat az egyeztetést követően 1-5 nappal adjuk fel. A csomag feladásának tényéről minden esetben e-mailben tájékoztatjuk Megrendelőinket. Amennyiben személyesen veszi át a megrendelt terméket, az átvétel pontos dátumáról is minden esetben e-mailben tájékoztatjuk Megrendelőinket. Ezen tájékoztatás előtt nem vehető át a kerékpár!

Felelősség elhárítása:

 • Áraink, üzletszabályzatunk változtatásának jogát fenntartjuk. Azok a honlapon való megjelenéstől számítva azonnal érvénybe lépnek.

 • A vásárló által megadott hibás adatokból eredő teljesítési problémákért az üzlet nem vállal felelősséget.

 • Az áruházban található szöveg és képanyag a vásárlók minél pontosabb tájékoztatását szolgálja. Igyekszünk azt maximális tudásunk szerint kezelni, de az esetleges hibákért, eltérésekért felelősséget nem vállalunk.

 • A GTKEREKPAROK áruház nem vállal felelősséget semmilyen az internetes hálózatban, levelezőrendszerben, bármilyen adatforgalomban felmerülő technikai vagy szoftverhibáért, és azok következményeiért.

 • A GTKEREKPAROK áruház nem vállal felelősséget a hazai forgalmazók készletlistái, katalógusai alapján előforduló pontatlanságokért.

Teljesítés és elállás

A gtkerekparok.hu oldalon történő vásárlás kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül (http://gtkerekparok.hu címen), lakcímre, vagy egyéb címre történő kiszállítással, illetve telephelyünkön történő személyes átvétellel. Az internetes felületünkön olvasható vételár mindig a kiválasztott áru mellett feltüntetett bruttó ár. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek, illetve olyan nyilatkozatnak, mely szerint az adott termék korlátlan mennyiségben állna rendelkezésre. A webáruház internetes felületén feltüntetett képek a vonatkozó termék lényeges tulajdonságát hivatottak bemutatni, helyenként illusztrációk, vagy egyéb felszereléseket is tartalmaznak. A termékkínálatunk jellemzőit a konkrét árucikk részletes oldalából ismerheti meg részletesen.

A csomagküldésre kerülő tételeket partnerünkkel a DPD Hungária csomagküldő szolgáltató által juttatjuk el a megrendelésben megadott címre. Ebben az esetben a megrendelés során a megjegyzés mezőben megadható a kiszállítás pontosabb időpontja (pl.: délelőtti, vagy délutáni kézbesítés, telefonos egyeztetés a futárral), melyhez a futár a lehetőségekhez képest próbál minél jobban igazodni. A telefonos egyeztetés nem az előre történő hely és időpont egyeztetésére szolgál, hanem arra, ha a címzett a megadott címen más módon nem érhető el, csak telefonon.

Teljesítésnek az áru átvétele számít, ezért kérjük, feltétlenül győződjön meg átvételkor:

 • a csomagolás sértetlenségéről,

 • az áru épségéről, és mennyiségéről

 • valamint a rendelésben megadott és számlán szereplő tételek és árak egyezőségről.

Eltérés esetén mielőbbi, maximum két munkanapon belüli visszajelzést kérünk. A csomagban minden esetben megtalálható a számla, illetve kerékpár vásárlása esetén a garanciafüzet, amely a megrendelő nevére és címére lesz kiállítva. Amennyiben ettől a vásárló el akar térni, kérjük azt a vásárlás során adja meg a "számlázási adatok" alatt. A teljesítés dátuma az áruhoz mellékelt számlán szerepel. A számla megőrzése fontos, mert mennyiségi vagy minőségi kifogás kezdeményezéséhez feltétlen szükséges. A vásárló jogosult az áru átvételétől számított 14 napon belül a szerződéstől elállni. Erről a szándékról e-mailes, vagy telefonos jelzést kérünk! Ebben az esetben az áru és az elküldött számla visszajuttatásáról a vásárlónak kell gondoskodnia és a visszajuttatás minden költsége Őt terheli. A vételárat csak sértetlen állapotú áru esetében tudjuk visszatéríteni.

Fizetési mód és díjszabás

A gtkerekparok.hu kerékpár webáruházban három féle fizetési mód lehetséges.
Kiszállítás esetén utánvétes fizetés: a fizetés az áru átvételével egyidőben a szállító cég képviselőjének készpénzzel történik.
Kiszállítás, vagy személyes átvétel esetén előre utalás: a rendelés írásbeli visszaigazolása során elküldjük a számlát elektronikus formában és a szükséges banki adatokat. Az átutalás általában 2-3 munkanapos átfutási időt vesz igénybe. A csomagot a vételár beérkezése után adjuk fel.
Személyes átvétel esetén a fizetés történhet a kerékpár átvételekor készpénzzel, vagy bankkártyával.
A "promóciós áras" kerékpárt is tartalmazó rendelés végösszegét kizárólag előre utalással lehet fizetni!
A gtkerekparok.hu kerékpár webáruházban rendelt kerékpárokat díjmentesen szállíttatjuk az ország egész területére.
A kerékpárokat a szállításra alkalmas dobozban, szakszerűen üzembe helyezve (használatra készen) szállíttatjuk házhoz, csak az első kereket, a kormányt és a pedálokat szereljük ki, mivel a DPD kizárólag így tudja szállítani a csomagot. Minden általunk értékesített kerékpárhoz kitöltött, lepecsételt garanciafüzetet csatolunk.

A legfontosabb tudnivalók a gtkerekparok.hu kerékpár webáruházban vásárolt kerékpárokról:

A kerékpárok 1 hónapos garanciális szervizelését 1 hónap, vagy 50-100km megtétele után (maximum 2 hónap) a budapesti Berguson Kerékpár Üzlet díjmentesen elvégzi, telefonos időpont egyeztetés után (Tel.: 36-1-368-4251). Ha nincsen lehetőség a szolgáltatást igénybe venni, abban az esetben is javasoljuk az említett használat után, a kerékpár szakszervizben történő átnézetést.

A kerékpár összeszerelése

Az általában szükséges szerszámok: 4, 5, 6, 8mm imbuszkulcs, 15mm pedálkulcs. A kerekek berakásakor ügyeljünk a gyorszár helyes meghúzására, a fékek beakasztására. A pedálokat pedálkulccsal, egyes esetekben imbuszkulccsal lehet betekerni a hajtókarba. A pedálokon jelölve van melyik a bal, melyik a jobb oldali. Ügyeljünk a meghúzási irányra: a bal oldali pedál bal menetes, a jobb oldali jobb menetes. A kormány felszerelésekor ügyeljünk a kormányszár csavarjainak meghúzási nyomatékára és a meghúzás sorrendjére. A négy csavaros kormányszárak csavarjait átlós sorrendben egyenletesen –mindig fél-fél, aztán negyed-negyed fordulatokat hajtva húzzuk meg!

A kerékpárok használatával kapcsolatos hasznos információk

Váltás

Ügyeljünk a keresztbe váltás elkerülésére, mert ez rendellenes kopáshoz vezet és csökkenti a lánc és a fogaskerekek élettartamát, és a lánc leeséséhez vezethet. Kerüljük a terhelés alatti váltást.

Fék/fékezés

A V-fékkel rendelkező kerékpárokon a kerék kivételéhez ki kell akasztani a féket, hogy a felfújt külső gumi kiférjen a fékpofák között. A kerék visszarakása után mindig ellenőrizzük a gyorszár megfelelő meghúzását és akasszuk vissza a féket! A hidraulikus tárcsafékkel szerelt kerékpáron soha ne húzzuk be a fékkart, ha a kereket kivettük, mert az a fékdugattyúk károsodásához vezet, mely csak szakszervizben javítható. Minden ilyen esetben használjunk tárcsahelyettesítő betétet. A féktárcsát óvjuk a zsíros, olajos szennyeződésektől. Szabad kézzel ne fogjuk meg a fékfelületét. Hosszabb folyamatos fékezés után ne érjünk hozzá a féktárcsához és a féknyereghez, mert ilyenkor 150-200°C is lehet a hőmérséklete. A tárcsafékeknek kell pár erősebb fékezés, hogy összekopjon a fékbetét és a tárcsa és elérje a maximális hatásfokát. Ha még nem használt tárcsafékes kerékpárt óvatosan győződjön meg a fék képességeiről.

Légnyomás

A GT MTB kerékpárok kerekeibe 3-3,5 bar (43-50PSI) a GT Trekking kerékpárok kerekeibe 3,5-4,2 bar (50-60PSI), a GT országúti kerékpárok kerekeibe 8-10 bar nyomás szükséges.

Teleszkópos villák

Teleszkópos villával általában a 60.000Ft feletti kerékpárokat szerelik. Ezekben a rugózó elem általában tekercsrugó és elasztomer. Csillapítási rendszert nem tartalmaznak. Állítani a két becsúszó szár tetején forgó tárcsával lehet a rugók előfeszítését, ezzel szabályozhatjuk –testsúlyunknak megfelelően- a villa keménységét. A 80.000Ft-os árkategóriától a villák felépítése még mindig hasonló, de már kiegészülhet a "LockOut" funkcióval. Ez azt jelenti, hogy egy kar elfordításával blokkolni tudjuk a villa mozgását. Ez hasznos lehet emelkedőn való haladáskor, mert a hajtásra szánt energia nem vész el a villa felesleges mozgásában. Ezeknél a villáknál ügyeljünk rá, hogy ne felejtsük Lock állásban miután felértünk az emelkedőn, mert lockolt villával gyökeres, sziklás talajon közlekedni, járdaszegélyre felhajtani, ugratni balesetveszélyes és a villában is kárt tehet. 120.000Ft feletti kerékpárok villáiban már lehet állítható a visszaút csillapítás is, amit egyes típusokon a villa szárának tetején, más típusokon a villa alján tekerő gombbal lehet állítani.

Tisztítás/karbantartás

Ha magasnyomású vízsugaras készülékkel tisztítjuk a kerékpárt, ügyeljünk arra, hogy a váltó/fék karokat és a csapágyakat (kormánycsapágy, középcsapágy, kerékcsapágyak, összteleszkópos vázaknál a forgáspont csapágyak) ne érje vízsugár tengely irányból, mert kimossa belőlük a kenőanyagot és idő előtti tönkremenetelhez, vezet. A láncot a használattól függően két-háromhetente, ill. minden esős kerékpározás után kenjük be láncolajozó anyaggal. A teleszkópok becsúszószáráról minden kerékpározás után egy tiszta ronggyal töröljük le az összegyűlt szennyeződést.

Ha működésbeli, vagy minőségi kifogás lép fel a kerékpárral szemben, ezt e-mailben a reklamacio@gtkerekparok.hu címen, vagy telefonon a +36 20 254 45 12 számon, hétköznap 10-18h-ig jelezheti felénk.

Jótállás, szavatosság

A GT kerékpárokra 12 hónap időtartamú jótállást adunk. Ez vonatkozik a vázra és az alkatrészekre is!
Általánosságban minden általunk értékesített GT kerékpárra 12 hónap időtartamú jótállást adunk, a 49/2003 (7 hó 30.) szavatosságra vonatkozó GKM rendelet, illetve a 151/2003 (9 hó 22.) kötelező jótállásról szóló kormányrendelet és a 1997 évi CLV fogyasztóvédelemről szóló törvény szerint. A garanciajeggyel rendelkező termékek esetében az abban foglaltak érvényesek, melyek megfelelnek a hatályos jogszabályoknak. A kerékpár a tartós fogyasztási cikkek körébe tartozik. A legfontosabb tudnivalók a tartós fogyasztási cikkek garanciális kérdéskörével kapcsolatban: A jótállás időtartama 1 év. Ha a gyártó a fogyasztási cikkre ennél kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, akkor azok az érvényesek! A jótállás a termék feladásának napjával kezdődik és az aznapi dátummal kiállított számlával és jótállási jeggyel bizonyítható! Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a gtkerekparok.hu Webáruház köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. Vállaljuk, hogy a garanciális ügyintézésre visszaküldendő kerékpárokért/alkatrészekért előzetes egyeztetés után futárt küldünk, aki a csomagot részünkre eljuttatja. Ennek feltétele, hogy a termék a DPD Hungária Kft. üzletszabályzatában meghatározott módon be legyen csomagolva. A szállítás díja a fogyasztót terheli! A termék, fogyasztóhoz történő visszajuttatásának költségét webáruházunk átvállalja.

Nem minősül garanciának

-A kerékpárok otthoni, szakszerűtlen szerelési hibájából adódó meghibásodásokra, károkra.

-A külső gumi kopására, külső behatásból eredő hibájára.

-A belső gumikra.

-A kerekekben keletkező deformációkra (nyolcas, stb.)

-A hátsó váltó felcsavarodására.

-A bowdenek nyúlásából adódó váltó és fék elállítódásra, illetve az ezekből származó alkatrészhibákra (hátsó váltó felcsavarodás, stb.) A felsoroltak mind a kerékpár használata során felmerülő természetes elhasználódásból erednek.

Minőségi reklamáció

A garanciális igény kivizsgálásához, fontos a hiba minél pontosabb leírása, fényképekkel való dokumentálása. A garanciális ügyintézés céljából visszaküldött kerékpárt kérjük, megtisztított állapotban juttassák el hozzánk. Esztétikai hibás, az oldalunkon szereplő hibás kiírásból, vagy a megrendelő figyelmetlensége miatt tévesen rendelt kerékpárt csak akkor áll módunkban kicserélni, ha még nem volt használva. Gondatlan szerelésből, tárolásból adódó hibákért felelősséget nem vállalunk. Nem érvényesíthető a garancia a hazai termékforgalmazók és a gyártók garanciát kizáró tényezőkként a kerékpárok jótállási füzetében és használati útmutatójában felsorolt eseteiben:

 • versenyen történt részvétel

 • szakszerűtlen beépítés, javítás

 • előírt vagy elvárható karbantartás elmulasztása

 • természetes elhasználódás következtéből adódó kopások

 • gumi alkatrészek sérülése

 • nem rendeltetésszerű használat

Adatvédelem

A vásárlók személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. Minden résztvevőnek joga van elérni, helyesbíteni vagy törölni bármely, akár az összes általa megadott információt, kivételt képeznek azok a számla adatok (a számlák tőpéldányai), melyeknek megőrzésére a Számviteli Törvény kötelez. Az eladó a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak átadja (pl.: a szállítást végző cégek). Az alvállalkozók az eladó által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni.

Vásárlói érdekvédelem

Amennyiben műszaki, vagy egyéb jellegű kifogását, vagy panaszát üzletünkben nem tudta érvényesíteni, és úgy érzi, hogy sérelem érte, jogorvoslatot a honlap elején feltüntetett felügyeleti szerveknél tehet. A szerződéskötés és teljesítés vonatkozásában a 17/1999 (2 hó 5.) szerződés feltételeiről szóló Kormányrendelet valamint a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyv paragrafusai az irányadóak.

 

Jó kerékpározást kívánunk!

GTkerekparok.hu Webáruház